Senior Thermal / Fluid engineer

DEMCON BuNova is een zelfstandig onderdeel binnen de DEMCON groep. Het bedrijf heeft zich vanaf de oprichting in 1997 ontwikkeld tot een hoogstaand werktuigbouwkundig en procestechnologisch ingenieursbureau op het gebied van warmteoverdracht en stromingen. DEMCON BuNova biedt opdrachtgevers innovatieve oplossingen bij het ontwerpen, ontwikkelen en verbeteren van processen en apparaten waarbij fysische en chemische processen een belangrijke rol spelen. De expertise bestaat dan ook uit diepgaande kennis en de benodigde software tools voor het uitvoeren van complexe simulaties, o.a. Computational Fluid Dynamics (CFD), Eindige Elementen Methoden (FEM) of Dynamisch Modelleren. Met behulp van de simulaties worden ontwerpvoorstellen doorgerekend en verbeterd (virtual prototyping).

Per direct zijn we op zoek naar een ervaren Thermal / Fluid engineer. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig uitvoeren van hoogwaardige projecten op Fluid / Thermal gebied, onder andere door middel van het uitvoeren van complexe CFD simulaties. Op basis van de uitkomsten adviseer je de klant. Wanneer nodig begeleid je andere experts binnen je afdeling of team. Verder onderhoud je op professionele wijze de relaties van DEMCON – Bunova. Ook help je mee het binnenhalen van nieuwe opdrachten en om winnende offertes op te stellen. De combinatie van technisch uitvoerende werkzaamheden en adviserende en commerciële activiteiten maken deze functie zeer afwisselend.


Competenties & ervaring

  • Je beschikt over een technische WO of PhD opleiding (Werktuigbouwkunde, Luchtvaarttechniek, Technische natuurkunde of vergelijkbaar) .
  • Minimaal vier jaar relevante werkervaring.
  • Uitstekende kennis op het gebied van stroming en warmteoverdracht, maar kan ook meedenken binnen andere vakgebieden. Je bent ervaren in het gebruik van high-end commerciële CFD-software (bij voorkeur ANSYS CFD of Fluent).
  • Je hebt een flexibele houding en kan snel schakelen en nieuwe dingen op pakken, je heb een projectmatige aanpak en goede communicatieve vaardigheden zowel in- als extern.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal vloeiend, in woord en geschrift.

 Wij bieden

Een afwisselende functie binnen een sterk dynamisch, groeiend en informeel georganiseerd bedrijf. Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding. Prettige, informele werksfeer met veel ruimte voor eigen initiatief. Marktconforme salariëring en flexibele arbeidsvoorwaarden.


Reageren/meer informatie

Voor vragen over de functie kun contact opnemen met Joost Mulder via 088 – 115 2000. Solliciteren kan door je brief met motivatie en bondig c.v. te versturen naar recruitment@demcon.nl ter attentie van Marleen Blanckenborg, Recruiter.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

EmailLinkedInFacebookTwitter