Senior software engineer

Software | engineering | embedded | high-tech | zelfstandig

Word jij enthousiast van het ontwerpen, verbeteren en bouwen van applicaties en programmatuur? Wil je deel uitmaken van een bevlogen team? Dan komen wij graag in contact met jou!

Het team software engineering bij DEMCON ontwikkelt software in een breed spectrum variërend van compacte embedded besturingen tot geavanceerde gebruiksvriendelijke user interfaces. We dragen bij aan de systeemarchitectuur en werken volgens test-driven development en met model-based design. Als team zijn we constant bezig om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en het bedenken van nieuwe oplossingen.

Jouw verantwoordelijkheden:

Senior software engineer bij DEMCON is een uitdagende en zelfstandige functie waarbij je onderdeel uitmaakt van een multidisciplinair team. Je ontwikkelt complexe software voor high-tech- en medische systemen. Daarbij ben je verantwoordelijk voor de software architectuur, planning en het software project team. Je zorgt ervoor dat een systeem werkbaar is en de kwaliteit gewaarborgd wordt. Als senior ben jij vaktechnisch de gatekeeper en begeleidt je junioren. Daarnaast ben je een sparringpartner voor system- en elektronica engineers.

Samen met je collega’ s streef je naar de beste resultaten en ben je betrokken bij een verscheidenheid aan projecten. Hierbij krijg je veel autonomie en heb je regelmatig contact met klanten. Tevens krijg je de mogelijkheid om door te groeien naar diverse rollen, zoals bijvoorbeeld software architect.

Wat breng jij mee

  • minimaal 5 jaar ervaring met de ontwikkeling van embedded software;
  • je bent enthousiast, legt gemakkelijk contact en werkt zelfstandig;
  • een afgeronde HBO of WO opleiding in bijvoorbeeld embedded systems of technische computerkunde;
  • affiniteit met elektronica en mechatronica;
  • kennis op het gebied van bijv. real-time, UML, .NET, C, C++, Linux, QT of Python is een pre;
  • ervaring met het ontwikkelen van producten en systemen is een pre.

Wat brengt DEMCON jou

Bij DEMCON kom je terecht in een groeiend en innovatief bedrijf. Ondernemend als we zijn, zetten we ons vol overgave in voor technisch complexe projecten. In multidisciplinaire teams nemen we de verantwoordelijkheid om een toegevoegde waarde te leveren en door te gaan totdat het systeem werkt. Dit biedt jou veel uitdaging, afwisseling en de kans om jezelf te ontwikkelen. DEMCON begeleidt hierin en biedt volop doorgroeimogelijkheden via ons brede interne en externe cursusaanbod. We juichen eigen initiatief toe en je krijgt daar alle ruimte voor. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.

Dankzij enthousiaste en betrokken collega’s zijn de lijnen in onze organisatie kort en is de werksfeer open en informeel. Er ontstaan leuke contacten, zowel op de werkvloer, als daarbuiten. We hebben een actieve personeelsvereniging die regelmatig uitjes, activiteiten en een jaarlijks weekendje weg organiseert.

Contact

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Sjaak Maalman, groupleader software engineering, tel 088 – 11 52 000.

Solliciteren kan door je brief met motivatie en cv te versturen naar recruitment@demcon.nl ter attentie van Annemiek de Ree, HR advisor.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

EmailLinkedInFacebookTwitter