Samen vooruit

Jeffrey ten Donkelaar

Bij DEMCON production, het productiebedrijf van DEMCON, combineer ik mijn werk als production engineer met mijn opleiding Werktuigbouwkunde aan het Saxion. Hiervoor heb ik Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente gestudeerd en deze twee studies komen goed samen in mijn dagelijks werk.

Als production engineer richt ik het productieproces in zodra het design vaststaat. Ik schrijf de werkinstructies voor mijn collega’s en ik beschrijf de productie in stappen. Daarna moet het proces lopen, maar bij problemen word ik als eerste gebeld. Ik word overal bij betrokken en dat is leuk, maar soms ook lastig want je moet eigenlijk alles kennen. Ik heb eerder als operator gewerkt, dus ik weet hoe het op de vloer gaat. En nu schrijf ik juist de werkinstructies voor de mensen op de vloer.

Met z’n allen
Toen ik hier net binnen kwam, viel het me direct op dat de mensen hier er allemaal voor willen gaan. Als er een probleem is, willen ze het allemaal oppakken en oplossen. Ondanks dat DEMCON een grote organisatie is, zijn de afstanden hier niet groot. Je kunt met iedereen praten en je zegt gewoon je en jij, het is geen u-organisatie. Dat merk ik ook in de samenwerking met de engineers, ze zijn heel erg betrokken. Je werkt niet op een afdeling, maar je bent met z’n allen. Dat is voor mij heel belangrijk. Bij DEMCON werken allemaal gedreven en getalenteerde mensen die er constant het beste uit willen halen en daar werk ik graag mee samen.

Afstuderen bij DEMCON
In februari ga ik afstuderen. Tijdens mijn werk bij DEMCON ben ik gaan nadenken over een opdracht.  De engineers zijn bij de ontwikkeling al bezig met de montage en produceerbaarheid van hun ontwerp en vanuit het oogpunt van productie wil ik dit met mijn opdracht optimaliseren. Dit idee heb ik met mijn teamleider overlegd en die zegt dan ‘ja, doen!’. Dat vind ik leuk, dat je verantwoordelijkheid kunt nemen en verbeteringen kunt aandragen, dat is heel erg DEMCON. Pro-activiteit wordt gestimuleerd en je krijgt alle ruimte om eigen voorstellen in de praktijk te brengen. Door de sterke groei wordt dit alleen nog maar meer. Bij DEMCON zijn er heel veel mogelijkheden. Meer kansen, dus meer ruimte om jezelf te ontwikkelen. Ik ben er dan ook trots op dat ik hier mag werken.