Ruimte voor eigen initiatief

“Ik ben in 2007 begonnen met werken bij DEMCON. Hiervoor heb ik Technische Natuurkunde, met een specialisatie op Systeem- en Regeltechniek, gestudeerd aan de Universiteit Twente. Tevens heb ik deelgenomen aan een promotietraject van de opleiding Werktuigbouwkunde. Tijdens mijn studietijd had ik de naam DEMCON al verschillende keren horen vallen en had ik al een eerste indruk gekregen van wat er zich daar afspeelde.”

Op het eerste gezicht

“Toen ik voor het eerst met DEMCON in aanraking kwam, had ik de indruk dat het een echt uitvind-ersbedrijf was. Ik had het beeld dat je bij DEMCON dingen kon bedenken en ze tegelijkertijd kon verwezenlijken. Dit was ook precies wat ik wou; dingen bouwen! Dit beeld van de organisatie is, na er 10 jaar werkzaam te zijn, nog steeds niet veranderd. Bij DEMCON vind je daadwerkelijk de vertaalslag van de theorie naar de praktijk.”

In het diepe

“Toen ik bij DEMCON begon te werken merkte ik dat behoorlijk werd vrijgelaten en ruimte kreeg om mijn eigen weg te vinden. DEMCON is nou éénmaal niet het bedrijf die jou bij je hand pakt en je precies laat zien hoe jij dingen moet aanpakken. Sommigen zien dit als ‘in het diepe worden gegooid’, maar ik zie dit meer als het krijgen van vrijheid om je eigen ideeën en iniatieven te ontwikkelen.”

Aanpassingsvermogen voor diversiteit

Bij het uitvoeren van mijn werkzaamheden als mechatronic system engineer, zijn creativiteit en ‘out of the box-denken’ van groot belang gezien de grote diversiteit aan projecten. Door deze grote diversiteit aan projecten, word ik gedwongen om mezelf snel te kunnen aanpassen aan een situatie die voor mij onbekend is. Er wordt van mij verwacht dat ik de context van een bepaald probleem snel leer kennen. Het op de juiste manier toepassen van technologie in een telkens veranderende context is voor mij een absolute uitdaging.

Deel deze blog

facebooklinkedin2twitter