Optical engineer

Ben jij de ondernemende en doortastende Optical Engineer die een technische uitdaging niet uit de weg gaat? Ambitieus en wil graag  kennis inzetten t.b.v. de nieuwste technologische ontwikkelingen. Dan ga jij je thuis voelen bij DEMCON | Focal.

Als optical engineer ontwikkel je optische meet en inspectie-systemen voor diverse klanten, denk aan:

  • verlichtingsoptiek (leds, xenon lampen, laser diodes, fiberverlichtingen etc.)
  • beeldvormende optiek voor camera objectieven, projectie optiek, catadioptrische systemen
  • Optische meetsystemen voor meten van afmetingen, afstand, 3D coordinaten, oppervlakte defecten, vlakheid etc.

Je wordt verantwoordelijk voor het ontwerp van systeemconcepten, optical lay-out, tolerancing, specificeren optische componenten, kwalificeren en testen. Hiernaast geef je technische inhoudelijke ondersteuning aan de projectmanager, zowel bij de acquisitie als bij de overdracht van het projectresultaat naar de klant.

Competenties & Ervaring

Naast het feit dat jij creatief, pragmatisch, daadkrachtig en een teamspeler bent beschik je ook over de volgende competenties:

  • Een afgeronde WO–opleiding (technische natuurkunde, elektrotechniek, werktuigbouw)
  • Meerdere jaren ervaring in lens design met Zemax en/of CodeV, inclusief tolerancing.
  • Ervaring met CAD systemen en optische metrologie (wavefront sensors, focus sensors, MTF meting) voor qualificatie van optiek
  • Je beschikt over conceptueel vermogen, hebt overtuigingskracht, durft beslissingen te nemen en je bent in staat om “out-of-the-box” te denken.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

Wij bieden

Een loopbaan binnen een innovatieve organisatie waarbij je komt te werken in een uitdagende omgeving met een prettige werksfeer en betrokken collega’s. Natuurlijk bieden wij verder mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding.

Reageren/meer informatie

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Léon Woldering, Groupleader Optical & Vision engineering, tel 088 – 11 52 000. Solliciteren kan door je brief met motivatie en bondig CV te versturen naar recruitment@demcon.nl ter attentie van Marleen Blanckenborg, Recruiter.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

EmailLinkedInFacebookTwitter