Onderzoeker Mechatronica / Robotica

Professional aan de top? Inspireer je collega’s met jouw expertise als

Onderzoeker Mechatronica / Robotica*

 saxion
Fulltime
(1,0) fte, locatie Enschede

Ben je:

 • Gepassioneerd mechatronicus, die thuis al knutselde aan technische producten;
 • geïnteresseerd in robotica en mechatronische innovaties uit het bedrijfsleven;
 • gedreven om hieraan te werken, maar wil je je (nog) niet beperken tot één bedrijf of product;
 • doorpakkend, doelgericht met een pro-actieve houding;
 • teamspeler voor industriële experts en Saxion docenten.

En heb je:

 • een WO mechatronica, werktuigbouwkunde, elektrotechniek, technische informatica of aanverwante opleiding dan wel HBO met ruime werkervaring;
 • aantoonbare ervaring in het systematisch ontwikkelen, bouwen en testen van mechatronische of robotische systemen;
 • ervaring met uitvoeren/coördineren en documenteren;
 • projectmatige werkervaring, bij voorkeur in het bedrijfsleven?
 • enige (programmeer) ervaring, bij voorkeur met ROS, C++ en/of Python .

Dan ga je:

 • samenwerken met de R&D-afdelingen van de industriële partners in de publiek-private samenwerkingsprojecten van het lectoraat;
 • de nieuwste innovaties ontwikkelen samen met het regionale (MKB) bedrijfsleven;
 • participeren, initiëren of zelfs leiding geven aan projecten
 • zelfstandig de projectwerkzaamheden uitvoeren en/of:
 • de projectwerkzaamheden opdelen in studentenopdrachten (stages, afstuderen en multidisciplinaire ontwerpopdrachten) en deze begeleiden;
 • de opgedane kennis publiceren en presenteren op (inter-) nationale congressen en in vakbladen;
 • wanneer nodig bijdragen aan onderwijsmodules, rondleidingen, presentaties, practica of andere onderwijsprojecten.

Je nieuwe werkomgeving
Saxion ontwikkelt zich tot een University of Applied Sciences: een internationale kennisinstelling met de focus op Living Technology. Saxion streeft ernaar om jonge professionals tijdens hun studie kennis te laten maken met het succesvol toepassen van technologische ontwikkelingen. Grensoverstijgende samenwerking met diverse vakgebieden is daarbij essentieel. Zo streven we samen naar innovatief en onderscheidend onderwijs en onderzoek.
Als medewerker van Saxion transformeer je mee in de voortdurend veranderende maatschappij en pas je jouw kennis en vaardigheden dagelijks toe in een dynamische werk- en leeromgeving. Bezieling voor het vak én studenten, resultaatgerichtheid, proactieve kennisdeling en zelfsturing staan daarbij centraal.

Academie Life Science, Engineering & Design
Deze academie biedt tien opleidingen: Biologie en Medisch laboratoriumonderzoek, Chemie, Chemische Technologie, Forensisch Onderzoek, Elektrotechniek, Industrieel Product Ontwerpen, Mechatronica, Technische Informatica, Technische Natuurkunde en Werktuigbouwkunde. Daarnaast beschikt de academie over een zevental lectoraten: Duurzame Energievoorziening, Industrial Design, International Water Technology, Lichtgewicht Construeren, Mechatronica, Nano Bio Interface en Nano Physics Interface. Ongeveer 200 medewerkers dragen zorg voor kwalitatief hoogstaand onderwijs aan zo’n 2.400 studenten.

Lectoraat Mechatronica
Binnen het lectoraat Mechatronica wordt toegepast onderzoek en ontwikkeling gedaan naar robotische en mechatronische systemen, systems engineering en smart industrial systems. Samen met het (regionale) bedrijfsleven wordt gewerkt aan het omzetten van de nieuwste wetenschappelijke inzichten naar innovatieve technologieën, het verkennen hiervan in nieuwe toepassingen of het toepassen van bestaande technologieën binnen bedrijven, instellingen of andere gebieden. Het lectoraat is actief in meerdere nationale en internationale projecten waarbij tientallen bedrijfspartners zijn betrokken. Binnen dit groeiend lectoraat zijn nu enkele vaste medewerkers, een aantal part-time docent/onderzoekers en doorlopend ruim 10 studenten actief.

Wat bieden wij?
Een afwisselende functie met veel ruimte voor persoonlijke inbreng en ontwikkeling. De aanstelling zal afhankelijk van je niveau starten als Onderzoeker 1 of 2. Je salarisschaal is dan respectievelijk volgens cao-hbo, 10 of 11 (maximaal € 4497) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag én een dertiende maand. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams.

De functie zoals omschreven is bedoeld om ook te kunnen doorgroeien naar Medewerker Onderwijs en Onderzoek. Dit afhankelijk van de ontwikkelingen binnen het lectoraat en van jou als persoon.

Wil je meer informatie over de functie?
Dan kun je terecht bij de heer Dirk Bekke, lector mechatronica, telefoon 06-12712570.

Is dit jouw baan?
Solliciteer dan snel! Dit kan via het formulier op de Saxion website.

Acquisitie naar aanleiding van de vacaturetekst wordt niet op prijs gesteld.