Mechanical Specialist

Structurele analyses | adviseren | hoogwaardige projecten | klantcontact | mechanica

Spreken deze woorden jou aan? Dan ben jij de mechanical specialist die we zoeken in Son!

DEMCON bunova is, als zelfstandig onderdeel van de DEMCON groep, een hoogstaand werktuigbouwkundig en procestechnologisch ingenieursbureau op het gebied van warmteoverdracht, stromingen en mechanica. Met een team van ongeveer tien personen, verspreid over de vestigingen Enschede en Son, bieden wij innovatieve oplossingen bij het ontwerpen, ontwikkelen en verbeteren van processen en apparaten waarbij fysische eigenschappen een belangrijke rol spelen. Onze expertise bestaat uit diepgaande kennis van de benodigde software tools voor het uitvoeren van complexe simulaties. Met behulp van deze simulaties rekenen we ontwerpvoorstellen door en verbeteren we ze.

Jouw taken

Als mechanical specialist ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig uitvoeren van hoogwaardige projecten op het gebied van structurele analyses. Je combineert daarbij technisch uitvoerende werkzaamheden met adviserende en commerciële activiteiten. Je bent daarbij in staat jouw kennis op een hoog abstractieniveau toe te passen in de meest uiteenlopende vakgebieden.

Tijdens de opzet van het project definieer je in nauwe afstemming met de klant de precieze vraag en stel je de specificaties op. Daarbij kijk je kritisch of en hoe de diensten van DEMCON bunova passen bij het probleem en beoordeel je of andere disciplines daarbij betrokken moeten worden. Je gaat aan de slag met het analyseren van de probleemstelling met behulp van de door jou uit te voeren simulaties. De resultaten beoordeel je vervolgens op bruikbaarheid en je stelt op basis hiervan, in nauwe samenwerking met de mechanical engineers, een ontwerp op dat je verwerkt in een gedegen advies. Je bent ervoor verantwoordelijk jouw advies te presenteren aan en communiceren naar de klant. Loopt het project door tot in de integratiefase, dan blijf je ook in die fase betrokken bij het project.

Tot slot onderhoud je op professionele wijze de relaties van DEMCON bunova en help je mee met het binnenhalen van nieuwe opdrachten en het opstellen van offertes.

Jij bent een mechanical specialist met

  • een technische wo- of PhD-opleiding (Werktuigbouwkunde, Luchtvaarttechniek, Technische natuurkunde of vergelijkbaar);
  • relevante werkervaring;
  • brede kennis op het gebied van mechanica en je bent in staat deze kennis toe te passen in de praktijk en vice versa maar ook om mee te denken binnen andere vakgebieden;
  • affiniteit met geavanceerde analysemethoden;
  • ervaring met het gebruik van high-end commerciële simulatie software (bij voorkeur Ansys Mechanical of APDL);
  • ervaring met CAD en tekenprogramma’s zoals ANSYS SpaceClaim en/of Solidworks;
  • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • een flexibele houding en je kunt snel schakelen en nieuwe dingen oppakken, je heb een projectmatige aanpak en goede communicatieve vaardigheden zowel in- als extern.

Wat bieden we?

Bij DEMCON kom je terecht in een dynamisch, groeiend en innovatief bedrijf. Met onze complexe projecten en multidisciplinaire teams bieden we jou in deze functie veel uitdaging en afwisseling. Dankzij enthousiaste en betrokken collega’s is onze werksfeer goed, open en informeel en de organisatiestructuur plat. We hebben een actieve personeelsvereniging die regelmatig uitjes, activiteiten en een jaarlijks weekendje weg organiseren.

We bieden je de mogelijkheid tot verdere opleiding en persoonlijke ontwikkeling, zodat jij kunt doorgroeien. We juichen eigen initiatief toe en je krijgt daar alle ruimte voor. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.

Reageren/meer informatie

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Joost Mulder, groupleader DEMCON bunova, via tel. 088 – 115 20 00. Solliciteren kan door je brief met motivatie en bondig cv te versturen naar recruitment@demcon.nl, ter attentie van Marleen Blanckenborg, recruiter.

EmailLinkedInFacebookTwitter