Mechanical lead engineer

Mechanica | ontwerpen | verantwoordelijkheid | teamplayer | engineer

Om onze ambities op onze nieuwe vestiging te Delft waar te maken zijn wij op zoek naar een veelzijdige, enthousiaste, gedreven mechanical lead engineer. 

Als mechanical lead engineer ben je verantwoordelijk voor het mechanische deel van onze mechatronische concepten en systemen. Je bent als topper in je vakgebied van begin tot eind zowel inhoudelijk als organisatorisch betrokken. Je denkt al mee in de conceptfase en bent vervolgens binnen het projectteam verantwoordelijk voor de engineering en analytische onderbouwing van concept tot en met (de begeleiding van) de uitwerking tot volledig constructiedossier op basis waarvan het ontwerp kan worden vervaardigd.

Tijdens de realisatiefase ben je verantwoordelijk voor de uitbesteding van de productie van mechanische delen en begeleiding van de assemblage. Naast een inhoudelijke vervul je ook een leidende, motiverende en coachende rol. Je zorgt voor goede communicatie met de opdrachtgever, voor cohesie binnen het projectteam en voor interne afstemming binnen DEMCON.

Wat breng jij mee

  • afgeronde WO/HBO-opleiding Werktuigbouwkunde;
  • minimaal 5 jaar relevante werkervaring opgedaan als mechanical engineer, in de ontwikkeling van high-tech systemen, machinebouw of medische productontwikkeling;
  • uitstekende analytische vaardigheden en hoog abstractieniveau;
  • kennis van 3D CAD, voorkeur SolidWorks;
  • kennis van fijnmechanische constructieprincipes, analysemethodes en DFX;
  • je bent creatief, gedreven, pro-actief, communicatief sterk en een echte teamplayer;
  • je bent in staat je team te motiveren, sturen en te coachen;
  • vloeiend in het Nederlands en het Engels.

Wij bieden

Bij DEMCON kom je terecht in een groeiend en innovatief bedrijf. Ondernemend als we zijn, zetten we ons vol overgave in voor technisch complexe projecten. In multidisciplinaire teams nemen we de verantwoordelijkheid om een toegevoegde waarde te leveren en door te gaan totdat het systeem werkt. Dit biedt jou veel uitdaging, afwisseling en de kans om jezelf te ontwikkelen. DEMCON begeleidt hierin en biedt volop doorgroeimogelijkheden via ons brede interne en externe cursusaanbod. We juichen eigen initiatief toe en je krijgt daar alle ruimte voor. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.

Dankzij enthousiaste en betrokken collega’s zijn de lijnen in onze organisatie kort en is de werksfeer open en informeel. Er ontstaan leuke contacten, zowel op de werkvloer, als daar buiten. We hebben een actieve personeelsvereniging die regelmatig uitjes, activiteiten en een jaarlijks weekendje weg organiseert.

Reageren/meer informatie

Voor vragen over de functie kun contact opnemen met Sytze Spijksma, groupleader mechanical engineering via 088 – 115 2000. Solliciteren kan door je brief met motivatie en bondig c.v. te versturen naar recruitment@demcon.nl ter attentie van Annemiek de Ree, HR advisor

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

EmailLinkedInFacebookTwitter