Mechanical lead engineer

Je houdt van technische uitdagingen en je hebt de ambitie om je kennis te benutten t.b.v. de nieuwste technologische ontwikkelingen voor de toekomst. Hiernaast ben je een teamplayer die graag creatief en pragmatisch te werk gaat en je voelt zich als een vis in het water binnen een informele, en groeiende organisatie.

Dan past DEMCON bij jou!

Als Mechanical Lead Engineer ben jij verantwoordelijk voor het laten slagen van het mechanische deel binnen onze mechatronische projecten. Je bent als topper binnen je vakgebied van begin tot eind zowel inhoudelijk als organisatorisch betrokken. Je denkt al mee in de conceptfase en bent vervolgens binnen het projectteam verantwoordelijk voor de engineering en analytische onderbouwing van concept tot en met (de begeleiding van) de uitwerking tot volledig constructiedossier op basis waarvan het ontwerp in de eigen werkplaats kan worden vervaardigd.

Tijdens de realisatiefase ben je verantwoordelijk voor de uitbesteding van de productie van mechanische delen en begeleiding van de assemblage. Naast een inhoudelijke vervul je ook een leidende, motiverende en coachende rol binnen zowel het project als de afdeling.

Competenties & ervaring

  • Afgeronde WO/HBO-opleiding Werktuigbouwkunde
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring opgedaan als mechanical engineer,in de ontwikkeling van high-tech systemen, machinebouw of medische productontwikkeling
  • Uitstekende analytische vaardigheden en hoog abstractieniveau
  • Kennis van 3D CAD, voorkeur SolidWorks
  • Kennis van fijnmechanische constructieprincipes, analysemethodes en DFX
  • Je bent creatief, gedreven, pro-actief, communicatief sterk en een echte teamplayer
  • Je bent in staat je team te motiveren, sturen en te coachen
  • Vloeiend in het Nederlands en het Engels

Wij bieden

Een afwisselende functie binnen een sterk dynamisch, groeiend en innovatief bedrijf. Uitdagende multidisciplinaire projecten met sterke teamwerk element. Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding. Prettige, informele werksfeer met veel ruimte voor eigen initiatief.  Marktconforme salariëring en flexibele arbeidsvoorwaarden.

Reageren/meer informatie

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Johan de Wit,  tel 06 – 57533815. Solliciteren kan door je brief met motivatie en bondig c.v. te versturen naar  recruitment@demcon.nl ter attentie van Marleen Blanckenborg, Recruiter.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

EmailLinkedInFacebookTwitter