Manager operations DEMCON Production

Mechatronische systemen | productie | management | ontwikkeling | visie

Spreken deze woorden jou aan? Dan ben jij de manager operation die we zoeken in Enschede!

DEMCON groeit de laatste jaren hard en de productieafdeling krijgt, naast het ingenieursbureau, een steeds grotere rol. We zoeken daarom iemand die met een eigen visie de productieafdeling naar een hoger niveau kan tillen en daarbij de samenhang en kwaliteit niet uit het oog verliest.

Jouw taken

Als manager operations ben je verantwoordelijk voor Supply Chain, Operations en Service en daarmee de gehele levensduur van een product; vanaf eerste bestelling van de onderdelen tot en met end-of-life van de producten (incl. service/ garantie).

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de (gehele) realisatie van de systemen die bij DEMCON ontwikkelt worden en zorg je voor de juiste input omtrent maakbaarheid van de diverse onderdelen/systemen (bij zowel leveranciers als assemblage). Je stelt een visie op voor de productieafdeling, die vertaal je naar een uit te voeren productieplan en je implementeert deze. Je legt verantwoording af aan het managementteam over de voortgang van de afdeling, waarbij je ingaat op het personeel, de processen, de budgetten en de kwaliteit.

Je geeft invulling aan de groei en ambities van Demcon productie als geheel en ziet het als een uitdaging om de verschillende vestigingen door het land uit te lijnen.

Naast de inhoudelijke taken geef je leiding aan de groupleaders, die op hun beurt verantwoordelijk zijn voor een eigen competentiegroep binnen de productieafdeling. Op dit moment bestaat het totale productieteam uit ongeveer 50 medewerkers, variërend van operators tot inkopers, production engineers en service engineers. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van het bestaande team en hun competenties en vult deze, waar nodig, aan.

Je bent een manager production met

  • een afgeronde technische wo-opleiding;
  • minimaal 15 jaar ervaring als leidinggevende binnen een productieomgeving;
  • ambitie en het verantwoordelijkheidsgevoel om de groei van het team in goede banen te leiden;
  • sterke communicatieve vaardigheden, zo kun je op verschillende niveaus schakelen en goed samenwerken;
  • een vloeiende beheersing van het Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift;
  • sterke analytische vaardigheden, zodat je de samenhang in jouw team ziet en knelpunten in het proces tijdig signaleert en bijstuurt;
  • empathisch vermogen om draagvlak te creëren (zowel binnen de afdeling als de gehele organisatie) en de volhardendheid om veranderingen gedaan te krijgen.

Wat bieden we?

Bij DEMCON kom je terecht in een dynamisch, groeiend en innovatief bedrijf. Met onze complexe projecten en multidisciplinaire teams bieden we jou in deze functie veel uitdaging en afwisseling. Dankzij enthousiaste en betrokken collega’s is onze werksfeer goed, open en informeel en de organisatiestructuur plat. We hebben een actieve personeelsvereniging die regelmatig uitjes, activiteiten en een jaarlijks weekendje weg organiseren.

We bieden je de mogelijkheid tot verdere opleiding en persoonlijke ontwikkeling, zodat jij kunt doorgroeien. We juichen eigen initiatief toe en je krijgt daar alle ruimte voor. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.

Reageren/meer informatie

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met de heer Gino Heijnsdijk op 088 – 115 20 00. Solliciteren kan door je brief met motivatie en bondig cv te versturen naar recruitment@demcon.nl, ter attentie van Marleen Blanckenborg, Recruiter.

EmailLinkedInFacebookTwitter