(Lead) mechanical system engineer

Mechanica | ontwerpen | verantwoordelijkheid | teamplayer | engineer

Heb jij een passie voor het construeren van concept tot realisatie bij de nieuwste innovaties? Vind je het leuk om je vast te bijten in technisch complexe projecten? Wil jij deel uitmaken van een bevlogen team?

Dan ben jij de (lead) mechanical system engineer die we zoeken in Son!

Als (lead) mechanical system engineer ben je van specificatie tot en met integratie betrokken bij de ontwikkeling van onze mechatronische en mechanische systemen en producten. Je bent technisch verantwoordelijk voor de uitvoering van het hele project en geeft sturing aan het team.

Jouw taken

Je overziet en managet het project over de verschillende disciplines heen. Het is jouw uitdaging om ervoor te zorgen dat we een systeem of product leveren met toegevoegde waarde voor onze vooruitstrevende opdrachtgevers. Je haalt de vraag op bij de klant en kijkt of de vraag past bij zijn echte probleem. Hierna ga je samen met het team aan de slag met het ontwerpen, analyseren en berekenen. Je bent je hierbij bewust van de risico’s en weet hoe je deze moet signaleren en erop moet acteren.

Daarnaast heb je een leidende, motiverende en coachende rol om ervoor te zorgen dat het team optimaal presteert en zich ontwikkeld. Tevens zorg je voor een goede communicatie met de klant en heb je een echte getting-it-done mentaliteit. Jij voelt je verantwoordelijk voor het ontwerp dat jij onder je hoede hebt.

Wat breng jij mee

  • Een afgeronde wo-opleiding werktuigbouwkunde
  • Meerdere jaren relevante werkervaring
  • Kennis van 3D CAD, bij voorkeur SolidWorks
  • Kennis van fijnmechanische constructieprincipes en FEM-analyses
  • Je bent een teamplayer en communicatief sterk
  • Je bent gedreven, creatief en proactief

Wij bieden

Bij DEMCON kom je terecht in een groeiend en innovatief bedrijf. Ondernemend als we zijn, zetten we ons vol overgave in voor technisch complexe projecten. In multidisciplinaire teams nemen we de verantwoordelijkheid om een toegevoegde waarde te leveren en door te gaan totdat het systeem werkt. Dit biedt jou veel uitdaging, afwisseling en de kans om jezelf te ontwikkelen. DEMCON begeleidt hierin en biedt volop doorgroeimogelijkheden via ons brede interne en externe cursusaanbod. We juichen eigen initiatief toe en je krijgt daar alle ruimte voor. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.

Dankzij enthousiaste en betrokken collega’s zijn de lijnen in onze organisatie kort en is de werksfeer open en informeel. Er ontstaan leuke contacten, zowel op de werkvloer, als daar buiten. We hebben een actieve personeelsvereniging die regelmatig uitjes, activiteiten en een jaarlijks weekendje weg organiseert.

Reageren

Voor vragen over de functie kun contact opnemen met Toon Hermans, managing director DEMCON Zuid, tel 088 – 11 52 000.

Solliciteren kan door je brief met motivatie en cv te versturen naar recruitment@demcon.nl ter attentie van Annemiek de Ree, HR advisor.

EmailLinkedInFacebookTwitter