Kansen & Ambities

IMG_1246

Eind januari 2016 heb ik mijn studietijd, waarin ik mijn bachelor werktuigbouwkunde en mijn master in Mechanical Automation & Mechatronics heb behaald, afgerond. Na mijn studie heb ik eerst van een vakantie genoten waarna ik in gepland had om in het westen op zoek te gaan naar een baan. Tijdens mijn vakantie kwam ik op aanraden van een vriend terecht bij DEMCON, in eerste instantie voor een bijbaan.

Korte lijnen

Ik kende DEMCON al aangezien het bedrijf wel vaker tijdens mijn studie werd besproken. Ik zag het bedrijf toen als een plek waar veel echte techneuten werken die allemaal een grote passie voor techniek hebben en graag daarmee bezig zijn. Toen ik hier eenmaal aan het werk was, merkte ik ook al snel dat DEMCON een behoorlijk vlakke en vriendelijke organisatie kent. Er is wel hiërarchie qua functies, maar dit merk je niet in de omgang tussen collega’s. Iedereen behandelt hier elkaar hetzelfde en kan bij elkaar binnen lopen voor een praatje.

Van vakantiekracht naar kwartiermaker

Als vakantiekracht werkte ik aan een project bij de productieafdeling. Tijdens één van mijn werkdagen liep ik Dennis, de algemeen directeur, tegen het lijf. Ik raakte vervolgens hem in gesprek over mijn studie en mijn ambities in de toekomst. Hierbij had ik kenbaar gemaakt dat ik naar het westen zou willen om daar naar een baan op zoek te gaan. Niet lang na dit gesprek, vertelde Dennis mij dat hij plannen had om een vestiging in het westen te openen. Na een aantal keer met elkaar om tafel gezeten te hebben, kwamen we tot de conclusie dat ik, samen met een collega, de kwartiermaker van de nieuwe DEMCON vestiging in Delft zou gaan worden.

DEMCON in Delft

In Delft heb ik een dubbelrol. Naast mijn verantwoordelijkheid voor het opzetten van de vestiging blijf ik ook een System Engineer. Nu dat inmiddels de grote lijnen uitgezet zijn en het team in Delft groeiende is, heb ik de ruimte mij meer te gaan richten op mijn rol als Mechatronic System Engineer in projecten. Hiernaast blijf ik echter nog wel één van de personen die verantwoordelijk is voor de zaken in Delft. Door veel beurzen, evenementen en klanten te bezoeken proberen wij bijvoorbeeld te vertellen wat DEMCON doet en waar het voor staat. Op deze manier proberen wij een naam in het westen op te bouwen.

Uitzonderlijke kans

Ik ben uiteindelijk bij DEMCON gaan werken omdat het bedrijf mij een uitzonderlijke kans geboden heeft. Het is uniek dat een pas afgestudeerde werktuigbouwer nauw betrokken is bij het opzetten van een nieuwe vestiging en naast engineering zoveel met bedrijfskundige aspecten bezig kan zijn. Ik heb het gevoel dat dat DEMCON bijzonder maakt: als je iets wilt en dit ook uitstraalt, zijn hier volop kansen!