(Junior) mechanical engineer

Mechanica | ontwerpen | verantwoordelijkheid | teamplayer | engineer

Houd jij van technische uitdagingen? Zoek jij samenwerking met collega’s en ben je gedreven? Dan ben jij de (junior) mechanical engineer die we zoeken in Son!

In de functie van mechanical engineer bij DEMCON krijg je te maken met een grote variatie aan complexe systemen en producten. Samenwerking met de afdelingen mechatronica, elektronica, software en productie spelen hierbij een belangrijke rol.

Jouw taken

Als mechanical engineer ben jij verantwoordelijk voor het laten slagen van het mechanische aspect binnen onze complexe projecten. Je bent, als specialist in je vakgebied, zowel inhoudelijk als organisatorisch betrokken. Je denkt al mee in de conceptfase en bent vervolgens verantwoordelijk voor de engineering en analytische onderbouwing van concept tot en met de uitwerking van het volledige constructiedossier. Het ontwerp kan hiermee vervolgens worden geconstrueerd, eventueel in onze eigen productieruimte.

Tijdens de realisatiefase ben je verantwoordelijk voor de uitbesteding van de productie van de mechanische onderdelen van het systeem en de begeleiding van de assemblage. Je overlegt met de andere disciplines om tot een totaalontwerp te komen en je voelt je verantwoordelijk voor het ontwerp dat jij onder je hoede hebt.

Wat breng jij mee

  • een afgeronde wo-opleiding werktuigbouwkunde;
  • relevante werkervaring als mechanical engineer, in de ontwikkeling van hightech of medische systemen is een pre;
  • goede analytische vaardigheden;
  • kennis van 3D CAD, bij voorkeur SolidWorks;
  • kennis van fijnmechanische constructieprincipes, analysemethodes en DFX;
  • je bent creatief, proactief en een echte teamplayer;
  • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wij bieden

Bij DEMCON kom je terecht in een groeiend en innovatief bedrijf. Ondernemend als we zijn, zetten we ons vol overgave in voor technisch complexe projecten. In multidisciplinaire teams nemen we de verantwoordelijkheid om een toegevoegde waarde te leveren en door te gaan totdat het systeem werkt. Dit biedt jou veel uitdaging, afwisseling en de kans om jezelf te ontwikkelen. DEMCON begeleidt hierin en biedt volop doorgroeimogelijkheden via ons brede interne en externe cursusaanbod. We juichen eigen initiatief toe en je krijgt daar alle ruimte voor. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.

Dankzij enthousiaste en betrokken collega’s zijn de lijnen in onze organisatie kort en is de werksfeer open en informeel. Er ontstaan leuke contacten, zowel op de werkvloer, als daar buiten. We hebben een actieve personeelsvereniging die regelmatig uitjes, activiteiten en een jaarlijks weekendje weg organiseert.

Reageren

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Toon Hermans, managing director DEMCON Zuid, tel 088 – 11 52 000.

Solliciteren kan door je brief met motivatie en cv te versturen naar recruitment@demcon.nl ter attentie van Annemiek de Ree, HR advisor.

EmailLinkedInFacebookTwitter