Groupleader mechatronics and system engineering

Leider | mechatronica | multidisciplinair | coach | ondernemend

Ben jij de inspirator en coach voor de motor van ons bedrijf? Vind je het leuk om leiding te geven aan een groep ingenieurs met passie voor techniek?

Dan ben jij de groupleader mechatronics and system engineering (mse) die we zoeken in Son!

DEMCON (Son) ontwikkelt hightech systemen en medische producten voor derden en als eigen product.  De verschillende competenties die daarvoor nodig zijn hebben we georganiseerd in afdelingen. De afdeling MSE vervult een centrale rol in het ontwerpproces bij DEMCON. In multidisciplinaire projectteams wordt gewerkt aan oplossingen voor complexe technische vraagstukken. Dit doen de engineers aan de hand van het V-model: het vertalen van de klantvraag in een technische specificatie, het concipiëren van een oplossing, de engineering en detaillering daarvan, het (laten) maken van de onderdelen en vervolgens de integratie en verificatie van subsystemen en het geheel, afgesloten door de validatie.

In Son bestaat de afdeling uit een 25-tal engineers die zich vanuit een technische achtergrond (mechatronica, werktuigbouwkunde, natuurkunde, elektrotechniek, software of biomedische techniek) verder ontwikkeld hebben tot mechatronicus of system engineer.

Jouw verantwoordelijkheden

Als groupleader ben je het gezicht van de afdeling. Je hebt een ondernemende instelling waarmee je de afdeling naar een hoger plan weet te brengen en levert zo een significante bijdrage aan de verdere groei van DEMCON.

Je hoofdtaak is het (verder) ontwikkelen van menselijk kapitaal in de afdeling: de medewerkers ontwikkelen middels passende projecten, ze daarin coachen en ze trainen. Daarnaast zorg je voor de juiste faciliteiten en het opzetten en verbeteren van werkmethodieken. De afdelingsontwikkeling is strategisch, passend bij de behoeftes in de markt. Naast het werven en selecteren, ontwikkelen, coachen en beoordelen van je mensen, heb je operationele taken zoals het toewijzen van medewerkers aan projecten en het monitoren van de bijdrages. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en de efficiency van het werk van je medewerkers in de projecten. Een nauwe samenwerking met onze projectmanagers en groupleaders van andere afdelingen en vestigingen staan aan de basis van succesvol opereren.

Wat breng jij mee

  • een afgeronde technische wo-opleiding;
  • ervaring met het ontwikkelen van systemen van concept tot realisatie;
  • sterke communicatieve vaardigheden op alle niveaus;
  • je bent een bruggenbouwer, zowel tussen verschillende afdelingen als projecten;
  • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • je herkent jezelf in de DEMCON-kernwaarden: betrokken, klantgericht en samenwerken;
  • je bent een inspirerende persoonlijkheid, een leider.

We bieden

Bij DEMCON kom je terecht in een groeiend en innovatief bedrijf. Ondernemend als we zijn, zetten we ons vol overgave in voor technisch complexe projecten. In multidisciplinaire teams nemen we de verantwoordelijkheid om een toegevoegde waarde te leveren en door te gaan totdat het systeem werkt. Dit biedt jou veel uitdaging, afwisseling en de kans om jezelf te ontwikkelen. DEMCON begeleidt hierin en biedt volop doorgroeimogelijkheden via ons brede interne en externe cursusaanbod. We juichen eigen initiatief toe en je krijgt daar alle ruimte voor. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.

Dankzij enthousiaste en betrokken collega’s zijn de lijnen in onze organisatie kort en is de werksfeer open en informeel. Er ontstaan leuke contacten, zowel op de werkvloer, als daar buiten. We hebben een actieve personeelsvereniging die regelmatig uitjes, activiteiten en een jaarlijks weekendje weg organiseert.

Reageren/meer informatie

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Toon Hermans, managing director van de vestiging Son. Solliciteren kun je door je brief met motivatie en cv te versturen naar recruitment@demcon.nl, ter attentie van Annemiek de Ree, HR advisor.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

EmailLinkedInFacebookTwitter