(Electro)magnetic specialist

Analyse | aanspreekpunt | magnetisme | system engineering | zelfstandig

Spreken deze woorden jou aan? Dan ben jij de (electro)magnetic specialist die we zoeken voor DEMCON bunova in Enschede!

DEMCON bunova is, als zelfstandig onderdeel van de DEMCON groep, een hoogstaand werktuigbouwkundig en procestechnologisch ingenieursbureau op het gebied van warmteoverdracht, stromingen en mechanica. Met een team van ongeveer tien personen, verspreid over de vestigingen Enschede en Son, bieden wij innovatieve oplossingen bij het ontwerpen, ontwikkelen en verbeteren van processen en apparaten waarbij fysische processen een belangrijke rol spelen. Onze expertise bestaat uit diepgaande kennis van de benodigde software tools voor het uitvoeren van complexe simulaties. Met behulp van deze simulaties rekenen we ontwerpvoorstellen door en verbeteren we ze.

Jouw taken

Als specialist ben jij het centrale aanspreekpunt binnen de organisatie op het gebied van (elektro)magnetisme en de toepassing ervan in mechatronische systemen. Hoewel je als specialist onderdeel bent van DEMCON bunova, ga je in de praktijk met name aan de slag met en voor de engineers van DEMCON. Je bent betrokken bij hun projecten en daarbij verantwoordelijk voor het analyseren van magnetische systemen. Aan de hand van bepaalde parameters, die jij definieert, maak je magnetische berekeningen die je analyseert en valideert.

Naast je analytische taken, ben jij ook op systeemniveau betrokken bij een project. Je geeft de engineers advies over de toepassing van magnetisme in het systeem en je ontwerpt en optimaliseert daarbij actief het mechanische ontwerp.

Jij bent een specialist met

  • een technische wo- of PhD-opleiding (Werktuigbouwkunde, Technische natuurkunde of vergelijkbaar);
  • een aantal jaren relevante werkervaring;
  • kennis op het gebied van (elektro)magnetisme en ervaring met system engineering;
  • ervaring met het gebruik van simulatie software (ANSYS en 2D-software) en FEM-analyses;
  • ervaring met het gebruik van 3D-software voor magnetische berekeningen is een pre;
  • ervaring met CAD en tekenprogramma’s zoals ANSYS SpaceClaim en/of Solidworks;
  • bij voorkeur ook kennis/ervaring met analytisch modelleren en experimentele technieken;
  • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • een flexibele houding en je kunt snel schakelen en nieuwe dingen op pakken, je heb een projectmatige aanpak en goede communicatieve vaardigheden zowel in- als extern.

Wat bieden we?

Bij DEMCON kom je terecht in een dynamisch, groeiend en innovatief bedrijf. Met onze complexe projecten en multidisciplinaire teams bieden we jou in deze functie veel uitdaging en afwisseling. Dankzij enthousiaste en betrokken collega’s is onze werksfeer goed, open en informeel en de organisatiestructuur plat. We hebben een actieve personeelsvereniging die regelmatig uitjes, activiteiten en een jaarlijks weekendje weg organiseren.

We bieden je de mogelijkheid tot verdere opleiding en persoonlijke ontwikkeling, zodat jij kunt doorgroeien. We juichen eigen initiatief toe en je krijgt daar alle ruimte voor. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.

Reageren/meer informatie

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Joost Mulder, groupleader DEMCON bunova, via tel. 088 – 115 20 00. Solliciteren kan door je brief met motivatie en bondig cv te versturen naar recruitment@demcon.nl, ter attentie van Marleen Blanckenborg, recruiter.

 

EmailLinkedInFacebookTwitter