EHS coördinator

Veiligheid | Mens & Milieu | Samenwerken | Diversiteit | Specialist

Spreken deze woorden jou aan? Dan ben jij de EHS coördinator die we zoeken!

Wegens groei is DEMCON op zoek naar een EHS coördinator met affiniteit voor techniek. DEMCON telt zo’n 450 medewerkers, verdeeld over meerdere vestigingen. Jij maakt onderdeel uit van het Quality team, dat voor de hele holdingactief is. Je uitvalsbasis zal Enschede zijn.

Jouw taken

Als EHS coördinator ben je verantwoordelijk voor de implementatie en het onderhoud van het EHS beleid. Het is aan jou om het thema veiligheid bij een ieder, goed en via een positieve benadering, tussen de oren te krijgen. De projecten en programma’s binnen DEMCON zijn divers, soms complex en je hebt te maken met veel stakeholders.

Het is daarom belangrijk dat je acteert met behoud van een zelfstandig oordeel, een onafhankelijke opstelling en met inachtneming van de relevante EHS wet- en regelgeving, normen en beleidsregels.

Onder jouw verantwoordelijkheden vallen:

‒         Het optreden en/of het nemen van maatregelen welke noodzakelijk zijn voor de veiligheid van de DEMCON-medewerkers, of bij geconstateerde gevaarlijke situaties;

‒         Het direct en het zo nodig onderbreken en/of stilleggen van werkzaamheden in het geval dat de situatie op de werkvloer een onacceptabel risico oplevert;

‒         Het signaleren, melden en onderzoeken van (bijna) ongevallen/incidenten en gevaarlijke situaties;

‒         Het assisteren bij interne audits;

‒         Het inhoudelijk ondersteunen bij de implementatie en uitvoer van het EHS-beleid;

‒         Borgen dat de RI&E, de NEN3140 keuringen, de hijs- en hefmiddelen en de BHV-plannen actueel zijn en blijven;

‒         Het interpreteren van MSDS-bladen en het bijhouden van de gevaarlijke stoffen balans;

‒         Adviseren ten aanzien van specifieke EHS vragen/problemen;

‒         Onderhouden van interne en externe contacten met betrekking tot EHS aspecten binnen de DEMCON organisatie;

Jij bent een EHS coördinator met

‒         een diploma Middelbaar Veiligheidskundige (HVK en SKO zijn een pre);

‒         bij voorkeur aantoonbare werkervaring op HVK-niveau;

‒         kennis van relevante EHS wet- en regelgeving.

Daarnaast ben je een specialist binnen jouw vakgebied, hebt een dikke huid en staat open voor feedback. Verder ben je communicatief zeer vaardig, je motiveert je stakeholders en hebt een bepaalde mate van autoriteit. Tevens schroom je er niet voor om maatregelen te treffen of sancties uit te delen, wanneer de situatie dit vereist. Je bent zelfstandig en en je werkt op verschillende niveaus binnen de organisatie.

Wat bieden we?

Bij DEMCON kom je terecht in een groeiend en innovatief bedrijf. Ondernemend als we zijn, zetten we ons vol overgave in voor technisch complexe projecten. In multidisciplinaire teams nemen we de verantwoordelijkheid om een toegevoegde waarde te leveren en door te gaan totdat het systeem werkt. Dit biedt jou veel uitdaging, afwisseling en de kans om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt de mogelijkheid tot verdere opleiding, zodat jij kunt doorgroeien. We juichen eigen initiatief toe en je krijgt daar alle ruimte voor. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.

Dankzij enthousiaste en betrokken collega’s zijn de lijnen in onze organisatie kort en is de werksfeer open en informeel. Er ontstaan leuke contacten, zowel op de werkvloer, als daar buiten. We hebben een actieve personeelsvereniging die regelmatig uitjes, activiteiten en een jaarlijks weekendje weg organiseert.

Reageren?

 

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Bianca Screever, manager QA/RA, tel. 088 – 115 20 00. Solliciteren kun je door je brief met motivatie en bondig cv te versturen naar recruitment@demcon.nl, t.a.v. Marleen Blanckenborg, recruiter.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

EmailLinkedInFacebookTwitter