Business developer industrial systems and vision

Netwerken | machinebouw | initiatiefnemer | innovatie| strategie

Spreken deze woorden jou aan? Dan ben jij de business developer die we zoeken voor de business unit industrial systems and vision!

De business unit industrial systems and vision is actief in machinebouw en technologieontwikkeling voor de maakindustrie. We zoeken iemand die de business unit actief wil (re)presenteren in de markt en diverse bijpassende netwerken en er met enthousiasme, visie en onderbouwde kennis deuren weet te openen en contacten weet te ontwikkelen tot langdurige relaties.

Jouw taken

Als business developer ben je verantwoordelijk voor het vergroten en onderhouden van het marktaandeel van de business unit. Je weet potentiële klanten te identificeren, DEMCON als technologieleverancier bij hen op de kaart te zetten en met jouw ondernemerschap openingen te creëren waarbij de toegevoegde waarde van DEMCON tot zijn recht komt. Bij bestaande klanten ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de, vaak langdurige, relatie met hen. Daarnaast denk je mee over de langetermijnstrategie van de business unit en het gehele bedrijf.

Nadat jij het eerste contact met een potentiële klant hebt gelegd, blijf je inhoudelijk betrokken tot de afronding van de offerte, daarna blijf je betrokken om de relatie met de klant te onderhouden en verstevigen. In nauwe samenwerking met de projectmanager en system engineers weet je de brede, vaak onvolledige, vraag van de klant om te zetten in een compleet projectvoorstel, inclusief faseovergangen en risicomanagement. Je bent daarbij in staat een goed oordeel te vormen over de technische problematiek om zo tot de kern van het probleem te komen. Daarbij weet jij de behoefte van de klant te koppelen aan de diensten die DEMCON te bieden heeft.

In projecten met meerdere partners ben je nauw betrokken bij consortiumvorming, al dan niet in een subsidietraject, waarbij jij de regie neemt over het project en verantwoordelijkheid neemt over de afstemming met de verschillende partners.

Je bent een business developer met

  • wo-werk- en denkniveau en een afgeronde technische opleiding, bijvoorbeeld werktuigbouwkunde, technische natuurkunde, mechatronica of elektrotechniek;
  • minimaal 5 jaar relevante werkervaring in de industriële of technische sector;
  • ervaring in een soortgelijke functie, waarbij een multidisciplinaire aanpak je niet vreemd is;
  • gevoel voor systeem denken;
  • ervaring met subsidietrajecten (een pre);
  • een zelfstandig werkhouding waarbij je weinig aansturing nodig hebt en je oplossingsgericht en creatief opereert;
  • sterke communicatieve vaardigheden, waarbij je niet bang bent om je mening te geven en ook tegen een klant in durft te gaan;
  • een proactieve en flexibele houding en ervaring met netwerken, ondernemerschap;
  • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, kennis van de Duitse taal is een pre.

Wat bieden we?

Bij DEMCON kom je terecht in een dynamisch, groeiend en innovatief bedrijf. Met onze complexe projecten en multidisciplinaire teams bieden we jou in deze functie veel uitdaging en afwisseling. Dankzij enthousiaste en betrokken collega’s is onze werksfeer goed, open en informeel en de organisatiestructuur plat. We hebben een actieve personeelsvereniging die regelmatig uitjes, activiteiten en een jaarlijks weekendje weg organiseren.

We bieden je de mogelijkheid tot verdere opleiding en persoonlijke ontwikkeling, zodat jij kunt doorgroeien. We juichen eigen initiatief toe en je krijgt daar alle ruimte voor. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.

Reageren/meer informatie

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Lars de Groot, business unit manager industrial systems and vision, via tel. 06 – 511 586 24. Solliciteren kan door je brief met motivatie en bondig cv te versturen naar recruitment@demcon.nl, ter attentie van Marleen Blanckenborg, recruiter.

EmailLinkedInFacebookTwitter